Tartalomhoz

W3C

 
 

Referenciák

A W3C Magyar Iroda munkájának egy jelentős részét honlapok és eszközök elemzése, tesztelése, tanusítása és az oktatási tevékenységek teszik ki. Az alábbi csak egy rövid felsorolás minden területen egy-egy kiemelt projektre.

Akadálymentességi elemzéssel egybekötött ergonómiai és funkcionális elemzést végeztünk egy külső cég megbízásából a magyarország.hu publikus felületéről. Ennek a munkának a végeredménye egy több mint háromszáz oldalas elemzés lett, melyből számos javaslatot a 2010-ben induló új rendszerben már figyelembe vettek.

Ergonómiai és funkcionális elemzést, valamint felhasználói használhatósági tesztet végeztünk az OTKA irodának, a belső pályázatértékelési rendszerük tökéletesítése érdekében.

Akadálymentességi elemzést végeztünk és WCAG AAA akadálymentességi tanúsítványt állítottunk ki a Budapest XXII. kerület Szociális Szolgálat részére.

Honosítási elemzést végeztünk egy nagy mobiltelfon-gyártónak. Az elemzés egy piaci bevezetés előtt álló okostelefon magyar felhasználói felületének a lokalizációval kapcsolatos hibáira és az általános ergonómiai és használhatósági hibáira koncentrált.

Az Iroda munkatársai évek óta oktatják számos intézményben a szabványos és akadálymentes honlapkészítést. Sok előadást, illetve előadássorozatot tartottunk már, többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Corvinus Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és számos konferencián, workshopon is. Részt vettünk a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány megkeresésére egy kétszer 30 órás tananyag kidolgozásában is, amely kimondottan informatikusoknak készült, és felsőoktatás valamint felnőttoktatás keretében is tanítható.

Utolsó módosítás: 2014.8.4.