Tartalomhoz

W3C

 
 

Szolgáltatásaink

Akadálymentes honlapkészítés Header link

Egy akadálymentes honlapot mindenki képes használni, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ a böngészésre, mennyire ért az informatikához vagy, hogy milyen fogyatékossága van. A W3C nemzetközi szervezet szabványosította a honlapok akadálymentességére vonatkozó kritériumokat. Ezek alapján végezzük el a honlapok, programok és egyéb felhasználói felületek akadálymentességi elemzését. A W3C Magyar Iroda Tanúsítványt ad ki az akadálymentességi szabványnak való megfelelőségről.

Honlapelemzés és -tesztelés Header link

Az ergonómiai és funkcionális elemzés hozzásegít egy könnyebben kezelhető, átlátható, ergonomikus felülethez, valamint a programozási és biztonsági hibákra is fényt derít. A felhasználói használhatósági teszt, a felhasználók viselkedésének a megfigyelése, számos javítási, egyszerűsítési lehetőségre, használhatósági hibára, hiányosságra derít fényt, amelyekkel esetleg a honlap készítői, vagy a nem a célcsoportba tartozó felhasználók nem is találkoznak, észre se vesznek. A fókuszcsoportos vizsgálat segítségével a célcsoportba tartozó felhasználóktól lehet közvetlen visszajelzést kapni a honlap, honlaptervezet, szolgáltatás használhatóságáról és a célcsoport elvárásairól. Ennek az elemzésnek a segítségével az is kiderül, hogy mit hiányolnak a felületről, esetleg miről igényelnének részletesebb vagy máshogy megfogalmazott információt.

Honosítási elemzés Header link

Számos magyar felhasználói felület egy eredetileg más nyelvű felület fordításaként születik meg. Ilyenkor felmerülnek olyan hibák is, amelyeket kimondottan a fordítás, az eredeti nyelv sajátosságai, és a forrásnyelven gondolkodók eltérő logikája okoz. A honosítási elemzés segítségével kiküszöbölhetőek többek között a fordítási hibák, az adott szövegkörnyezetben helytelenül használt fordítások, a két nyelv közötti kulturális különbségekből adódó hibák, hiányosságok, félreértések.

Oktatás, tanácsadás, konzultáció Header link

Az Iroda oktatási, tanácsadói és konzultációs tevékenységet is folytat honlapok akadálymentességével, ergonómiai és használhatósági kérdésekkel valamint W3C-hez köthető technológiákkal kapcsolatos témákban, kérdésekben.

Utolsó módosítás: 2014.8.4.