Tartalomhoz

W3C

 
 

Magyarországi Web Konferencia 2007 - W3C-szekció

W3C-technológiák használata a webes világban” - hogy kihasználhassuk a Web nyújtotta összes lehetőséget...

2007. március 31. szombat
CEU Konferencia Központ (1106 Budapest, Kerepesi út 87.)

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya idén is megrendezi a Magyarországi Web Konferencia 2007 elnevezésű eseményt. A korábbi PHP Konferenciák, Web Konferenciák és RoadShow rendezvények hagyományait követve ezúttal is egy szakmailag sokoldalú, színvonalas rendezvény megszervezését tűzték ki magunk elé.

Ez alkalommal a W3C Magyar Iroda szakmai partnerségét oly módon vállalta, hogy egy saját W3C-szekciót indít, melynek előadásait maga szervezi, a W3C-technológiák köré.

A szekció célja

Az Iroda célja a szekció indításával az, hogy minél szélesebb palettáját vonultassuk fel a W3C-technológiáknak a konferencián, hiszen a legismertebb HTML és XML W3C-ajánlásokon kívül még számos érdekes és használatos ajánlás, útmutató és fejlesztés kapcsolódik a Konzorcium nevéhez.

A szekció támogatója

A Casa logójaA W3C-szekció támogatója a Casa Group.

A program

Az előadások anyagai

Felvételek a szekcióról

A helyszín

A SZTAKI főépülete CEU Konferencia Központ (1106 Budapest, X. kerület, Kerepesi út 87.)

A megközelítésről a konferencia honlapján: http://web.conf.hu/2007/helyszin

A regisztráció

A rendezvény regisztrációja lezárult.

A W3C és a W3C Magyar Iroda

A W3C-t 1994 októberében alapították azzal a céllal, hogy kihasználhassuk a Web nyújtotta összes lehetőséget egyszerű protokollok kifejlesztésével, melyek támogatják fejlődését és biztosítják rugalmasságát. Ma már a W3C-nek több mint 400 tagja van szerte a világon, akik hozzájárulnak a W3C specifikációk és szoftverek fejlesztéséhez. (Lásd még: W3C tevékenységek, W3C technikai tudósítások, Nyílt kódú szoftverek, a W3C munkatársai, W3C tagok, W3C Irodák, a W3C-ről a sajtóban, a W3C elérése, Hogyan csatlakozhat a W3C-hez )

A W3C egyik fő célja a világszerte működő irodáinak megnyitásával az, hogy minél szélesebb körhöz eljussanak fejlesztései, újdonságai, illetve hogy minél szélesebb szakmai kört bevonhasson az ezeket megteremtő munkálatokba. Így a Magyar Iroda legfőbb feladata a W3C technológiák ismertetése, népszerűsítése rendezvényeken, előadásokon (melyeket maga szervez, vagy melyeket támogat); a W3C hírek forditása és a W3C dokumentumok magyarosítása, illetve a magyarországi szervezetek, intézmények bevonása a W3C tevékenységekbe.

Az iroda elérhetősége

MTA SZTAKI W3C Magyar Iroda
1111 Budapest XI. Lágymányosi u. 11.
Tel: +36-1-279-6204
Fax: +36-1-279-6200
Email: office@w3c.hu

Bővebben: http://www.w3c.hu/contact/


Megyaszai Éva, W3C Magyar Iroda (office@w3c.hu)
2007. 04. 04.