W3C

A W3C örömmel jelenti, hogy az XInclude 1.0 W3C-ajánlás (W3C Recommendation) lett

Az XInclude könnyebbé teszi újrafelhasználható tartalmak létrehozását

Contact Americas and Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884
Contact Europe, Africa and Middle East --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Contact Asia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170
(elérhető angol, francia és japán nyelven is)
Továbbá ajánlólevelek is elérhetőek.

http://www.w3.org/ -- 2004 December 20 -- Erősítendő az XML családot, a W3C örömmel jelenti, hogy a XML Inclusions (XInclude) Version 1.0 W3C-ajánlás (W3C Recommendation) lett. Az XInclude 1.0 egy módszert szolgáltat több XML dokumentum egyesítésére egy összetett dokumentumba.

Az XInclude általános program funkciókat ad az XML-hez

Sok programnyelv nyújt include mechanizmust, hogy támogassa a moduláris tartalmak használatát. Ha létrejön egy include mechanizmus, akkor a programozók hatékonyabb alkalmazásokat írhatnak. A jelölőnyelveknek, természetesen gyakran van szükségük hasonló mechanizmusra.

XInclude 1.0 egy általános mechanizmus a dokumentumok egyesítésére. Ez a funkció olyan alkalmazások számára fontos, amiknek szükségük van az XML dokumentumok egyszerű kombinálására.

Az XInclude hozzájárul a jobb, hatékonyabb tartalomkezeléshez

"A legtöbb felhasználónak az XInclude egyszerűbbé teszi olyan tartalom szerzését amik az információ újrafelhasználását támogatják. Az információ újrafelhasználása közvetlenül hozzájárul az olcsóbb, pontosabb eredményekhez," mondja Paul Grosso, az XML Core Working Group co-Chair-je akik az XInclude-ot készítették.

Az XInclude 1.0 DTD (Document Type Definition) támogatás nélküli környezetben is lehet használni, ami egyre gyakoribb az XML sémák elfogadása óta. A DTDkben használt mehanizmustól eltérően (XML external entities) az XInclude egy tartalék-mechanizmust ad a tartalomszerző kezébe arra az esetre, ha a külső dokumentum nem lenne elérhető bármilyen okból. Az XInclude megengedi az alkalmazásoknak, hogy befolyásolják a szintaxist meglévő XML szerkezetekben — elemekben, attribútumokban és URI referenciákban. Az XInclude megengedi a szerzőnek, hogy megválassza, hogy hogyan foglaljon magába egy másik XML dokumentumot egy új összetett környezetben — jelölőként vagy szövegként. Rádadásul az XInclude nem követeli meg az XML entitás deklarációt, ami szükséges volt a régebbi metódusban, DTDk használatakor.

Az XInclude XML 1.0-ban és XML 1.1-ben is használható

Az XInclude 1.0 kihasználja az XML Information Set-et (Infoset), és egyesíti az XML information seteket. Ennek következtében az XML bármely verziójával használható, valamint egyéb létező XML-hez kapcsolódó specifikációkkal, valamint az XML-family komponens XML Schema-val és az XSLT-vel, valamint XML alkalmazásokkal mint például a népszerű Scalable Vector Graphics (SVG) és a VoiceXML 2.0 specifikáció. Az XInclude 1.0 kihasználja a XPointer Framework-öt és al-erőforrások magábafoglalására is használható, mint például XML dokumentumok töredékei, amik egy szeparált xpointer attribútummal vannak azonosítva.

A World Wide Web Consortium-ról

A W3C-t azzal a céllal hozták létre, hogy elősegítse a Webben rejlő lehetőségek minél teljesebb kihasználását olyan közös számítógépes protokollok kidolgozásával, amelyek előremozdítják a Web fejlődését, és biztosítják a webes technológiák interoperabilitását (együttműködésre való képességét). A W3C az amerikai MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, a franciaországi European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) és a japán Keio University által közösen működtetett, nemzetközi ipari konzorcium. A Konzorcium szolgáltatásai többek között: egy információs tárház a World Wide Web-ről fejlesztőknek és felhasználóknak, különböző prototípus- és példaalkalmazások fejlesztése az új technológiai fejlesztéseket demonstrálására. A W3C jelenleg közel 400 szervezetet számlál tagjai körében. További információkért keresse fel a http://www.w3.org/ honlapot!