W3CWeb Accessibility initiative

WAI: Stratégiák, irányelvek, és források a Webet használó fogyatékos emberek online tartalmakhoz történő hozzáférésének javításához.

A Web Akadálymentesítési Kezdeményezés (WAI) oldalainak áttekintése

Megjegyzés: A 2008. decemberében kiadott WCAG 2.0 használata előnyösebb a WCAG 1.0-nál. További információért tekintse meg a Web Akadálymentesítési Útmutatójának (WCAG) Áttekintését. A változásoknak megfelelően a lapok nemsokára frissítésre kerülnek.

Tartalom


Hivatkozások

A Web Akadálymentesítési Kezdeményezés áttekintése

The Web Akadálymentesítési Kezdeményezés Áttekintése című HTML oldalakon megtalálhatók:

A HTML oldalak használatának a módja

Az oldalak jobb felső részén elhelyezkedő négy gomb segítségével (kivéve a Tartalmat) az alábbi módon lehet kezelni a lapokat:

Gomb Művelet Billentyű
previous Előző oldal P
contents Tartalom C
change style Hat karakterméret és karakter/háttérszín beállítási lehetősége S
next Következő oldal N

A lapok használata bemutató céljára

A szerzői jogok és a dokumentumok használatának szabályai szerint a W3C engedélyezi a Web Akadálymentesítési Kezdeményezés oldalainak használatát bemutatók készítése céljából.

A referencia oldalak adatai: A Web Akadálymentesítési Kezdeményezés áttekintése, J. Brewer, et al., ed., World Wide Web Consortium (MIT, ERCIM, Keio), [a felülvizsgálati időpontok listája, pl. "2004. június"]. http://www.w3.org/Talks/WAI-Intro/overview.html

A lapokra való hivatkozás módja: A Web Akadálymentesítési Kezdeményezés áttekintése, J. Brewer, et al., ed., World Wide Web Consortium (MIT, ERCIM, Keio), [a felülvizsgálati időpontok listája, pl. "2004. június"]. http://www.w3.org/Talks/WAI-Intro/overview.html

Az oldalak másolatának elkészítésére az alábbiak használhatók:

Ki készíti a WAI áttekintő oldalakat

Ezeket az oldalakat Judy Brewer, illetve az Oktatási és Támogatási Munkacsoport (EOWG) tagjai készítették. Az észrevételeket a szerkesztők a wai-eo-editors@w3.org.e-mail címre várják.