W3C

A W3C és az edX elindítják első közös HTML5 kurzusukat

A W3Cx MOOC tanfolyamok célja a világon mindenhol elérni a fejlesztői közösségeket



http://www.w3.org - 2015. március 31. — A World Wide Web Consortium (W3C), a web globális technikai szabványosítási szervezete, bejelentette hogy csatlakozik az edX-hez, a világ egyik vezető online képzési platformjához. Mint új tag, a W3C 2015. június 1-én elindítja első edX-es HTML5 kurzusát, melyre immár megnyílt a regisztráció.

A W3Cx név alatt, a W3C számos MOOC-ot (Massive Open Online Course) fejleszt majd, bemutatva tevékenységi körét és szakértelmét olyan kurzusokon keresztül, melyek az alapvető webes technológiákra épülnek.

„A W3C és az edX partnersége kiszélesíti annak lehetőségét, hogy a webfejlesztők a W3C által kimondottan nekik írott kurzusokon vehessenek részt” – mondja Jeff Jaffe, a W3C ügyvezető igazgatója. „Ezen W3Cx kurzusok segítenek bővíteni tudásukat és elősegítik, hogy a web jövőbeni vezetői és újítói legyenek.”

„Megtisztelő a W3C-t az edx.org-on üdvözölni”, mondja Anant Agarwal, az edX ügyvezető igazgatója. „Mint a web nyújtotta lehetőségek legjobb kihasználására összpontosító nemzetközi közösség, a W3C globális céljai, szakértelme és az együttműködést hangsúlyozó világképe az edX diákoknak segít abban, hogy egyre magasabb szintre jussanak technikai tudásuk és képességeik terén.”

W3Cx kurzusok első eleme a HTML5-1. rész

Az első W3Cx kurzus a HTML5-1. rész lesz, mely a webtervezés alapjaira összpontosít középhaladó szinten. A HTML5 a web alapnyelve, melyet a W3C és a webes közösség fejlesztett. Emellett széleskörben elismert, hogy a HTML5 ma és a jövőben is nélkülözhetetlen technológia lesz a különböző platformokon működő alkalmazások szempontjából.

A tanfolyamot Michel Buffa, a University of Côte d'Azur (UFR Sciences) professzora vezeti. A HTML5-1. rész lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy gyakorolják a HTML5 új tulajdonságait és gazdag weboldalakat és webalkalmazásokat hozzanak létre. Michel Buffa kurzusbemutató videója valamint a kurzus leírása a hivatkozásokon olvasható.

A W3C folytatja a fejlesztők bevonását

Közel 14 éve, a W3C olyan nyílt-forráskódú eszközöket fejleszt és szolgál ki, melyet nap mint nap webfejlesztők és webtervezők milliói használnak. Marie-Claire Forgue, a W3C Oktatási Igazgatója szerint, a W3C és az edX partnersége egy fontos új területet képvisel a W3C fejlesztőket támogató lehetőségei között.

„A W3C története hosszú és igen gazdag a fejlesztői közösségeknek nyújtott támogatás és szolgáltatások tekintetében,” mondja Dr. Forgue. „A W3Cx kurzusok azt jelentik, hogy a világon fejlesztők ezrei számára lesz könnyebb hozzáférés a W3C által fejlesztett minőségi oktatási programokhoz.”

A W3Cx mellett, a W3C tovább folytatja hagyományos e-oktatását a W3DevCampus platformon, biztosít online dokumentációt a WebPlatform.org-on és üzemelteti a nyílt forráskódú validátor eszközöket.

A World Wide Web Consortium

A World Wide Web Konzorcium (W3C) egy nemzetközi szervezet melyben a tagintézmények, az elkötelezett, teljes munkaidős csapat valamint a webes közösség együttműködik a web szabványainak kidolgozása terén. A W3C elsődlegesen annak megvalósítására törekszik, hogy a web szabványainak és iránymutatásainak kidolgozása révén a web hosszútávú növekedését biztosítsa. A Nyílt Webes Platform jelenleg az egyik fő szempont. A Konzorcium napjainkban több mint 390 Tagot számlál. A W3C tevékenységét négy intézet, a MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) (USA), a European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) (Franciaország), a Keio Egyetem (Japán), és a Beihang Egyetem (Kína) koordinálja, számos nemzeti tagirodával együttműködve. További információ a W3C-ről a http://www.w3.org/

Médiakapcsolat

W3C - Karen Myers karen@w3.org
edX - Rachel Lapal rlapal@edx.org